Blogs & Nieuws

5 daagse cursus T-Touch

Wat een super leuke week en wat veel gezien tijdens de T-Touch cursus van Robin Hood. 

Lees meer

Sharon May Davis; Biomechanica en Dissectie

Eind April 2016 was het weer zo ver, Sharon May Davis was weer in Nederland. Nadat ik vorig jaar September een dissectie gevolgd had bij haar, wilde ik dit voorjaar weer een dissectie volgen maar ook de biomechanica lessen.

Lees meer

Nieuwe naam en site

Vorig jaar ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Paard en Ruiter in beeld voornamelijk gericht op thermografie en instructie. Na een half jaar merkte ik dat mijn hart veel meer ligt in het behandelen, trainingsplannen opstellen en revalidatie begeleiden. En zoals ze altijd zeggen, wat je hart zegt "dat klopt'. 

Lees meer

Het paarden skelet

Het paarden skelet

Altijd al eens willen weten hoe het skelet van een paard eruit ziet? Het is als ruiter, eigenaar en instructeur een grote meerwaarde als je weet hoe je paard er van binnen uit ziet. Je begrijpt hierdoor beter hoe een paard beweegt en waar mogelijke problemen kunnen optreden.

Lees meer

EquiDay 2016

EquiDay 2016

Zaterdag 9 april is het zover, EquiDay 2016. Een super leuk evenement voor jong en oud op het KNHS-centrum te Ermelo. Dit jaar staat Paard en Beweging in beeld hier samen met Cranio Paard.

Lees meer

LUISTER JIJ NAAR JE PAARD

Luister jij naar je paard?

Het bijwonen van een ontleding (dissectie) van een paard stond al een geruime tijd boven aan mijn to-do lijst. In mijn werk neem ik bij een thermografisch onderzoek een kijkje in de oppervlakkige weefsels en de fysiologie van het paard. Een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie is van groot belang wanneer je thermogrammen juist wilt uitlezen. Ik wilde zien hoe het lichaam werkte en in elkaar zit, ervaren en vooral voelen hoe al die verschillende structuren zijn. Zo kan ik beter het klinische beeld beoordelen, maar ook nog beter zien op de thermogram of er mogelijke abnormaliteiten zijn.

Lees meer

Dream it , Wish it, Do it

Dream it , Wish it, Do it

Ik droom al jaren van een eigen bedrijf en heb door de jaren heen al diverse wilde en mooie ideeën gehad maar heb dit nooit concreet doorgezet. Vorig jaar oktober heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en heb ik besloten om mijn dromen achterna te gaan.

Lees meer