" Paarden, anatomie en biomechanica zijn mijn passie! "

Over Ella

Benieuwd naar mijn CV ?  

Wie is Ella:
Mijn passie ligt bij het helpen van paarden en hun eigenaren. Mijn grote interesse in de gezondheid en de biomechanica van het paard maakt dat ik hierin mijn bedrijf ben begonnen. Na mijn studie Animall Husbandry aan de Hogere Landbouwschool in Leeuwarden en ben in 2006 afgestudeerd met de specialisaties Farm Animall Wellfare en Equine, Sports and Bussines. Heb ik zeven jaar met ontzettend veel plezier gewerkt bij een gerenommeerd bedrijf in de mengvoederindustrie, waardoor ik mijn kennis van (paarden)voeding, graslandbeheer en stalmanagement naar een nog hoger niveau heb kunnen tillen in het productmanagement, advies en marketing. Naast mijn studie aan de hogere landbouwschool en mijn werk heb ik diverse andere opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van anatomie, biomechanica en aanvullende therapieën voor het paard en ben altijd actief bezig gebleven met paarden behandelen of trainen. Ik was sinds 2006 al een gedipolomeerd sportmasseur en lid van het VPSN om zo kwaliteit van mijn diensten te kunnen waarborgen. Daarnaast ben ik gediplomeerd Paarden Bewegingstherapeut voor paarden, hierdoor is mijn kennis met betrekking tot de anatomie en beweging nog beter onderlegd. Ieder paard is anders en daarom heb ik mij de af gelopen jaren nog verder ontwikkeld in diverse andere therapievormen waaronder, T-Touch, Masterson, Equine Touch (Equine Bowen), Fasciea Release therapie, Craniosacraal en bewegingtherapie. Daarnaast ben ik sinds 2006 ook jurylid bij de KNHS en Orun gecertificeerd all-round instructrice, Centered Riding Level 1 instructeur en heb ik in 2015 mijn opleiding veterinaire thermografie voor paarden en kleine huisdieren afgerond bij Irma Wensink bij het Thermografie Centrum te Epe. 

Zelf ben ik altijd een fanatiek wedstrijdruiter geweest en heb zelf tot  Z- dressuur  en M-springen niveau gereden. Ik geniet er ontzettend van om paarden allround te trainen en sporttief bezig te zijn met mijn paarden. Balans in ontspanning, training en plezier is erg belangrijk. Daarom maak ik naast het fanatiek trainen ook prachtige bosritten, neem ze mee naar cursussen en probeer diverse disciplines uit.  Nog regelmatig volg ik bijscholingen en nieuwe opleidingen om mijn kennis up to date te houden, te verbreden en te vergroten. 

Paard in beeld
Ik leg de lat erg hoog en wil het allerbeste voor mijn paarden, ik ben ze trouw en geef niet snel op. Het is dan vaak ook een hele zoektocht naar de oorzaak van eventuele problemen, de juiste instructrice, stal, stalmanagent, gezondheid, bit, zadel, voer en ga zo maar door. Ik zoek daarom ook steeds weer de verdieping op in de gezondheidzorg en training bij paarden om hierin betere keuzes te kunnen maken. Mijn paard Brent was opgegeven als rijpaard door serieuze artroseklachten in zijn hals-, lendenwervels en SI-gewricht. Ik ben een zoektocht gestart om hem te kunnen helpen comfortabel te zijn ondanks de klachten, hierdoor ben ik aanraking gekomen met thermografie  en gerichte bewegingstherapie voor paarden.

Thermografie

Thermografie heeft mij geholpen bij het inzichtelijk krijgen waar de daadwerkelijke problemen zaten en heeft ervoor gezorgd dat ik gerichter en specifieker kon laten behandelen bij dierenarts en fysiotherapeut. Brent loopt weer onder het zadel zonder heftige klachten en zelfs de controle foto's na twee jaar geven een rustig en gunstig beeld.

Thermografie is een prachtig middel om inzicht te krijgen in probleemgebieden bij het paard, preventief in te zetten om problemen te voorkomen, maar ook om het blessure proces te kunnen volgen. Omdat thermografie zeer goed aansluit bij mijn interesses, ervaringen, opleiding in de preventieve diergezondheidzorg en voeding, heb ik besloten om dit te combineren met mijn grote kennis over het bewegingsapparaat van het paard. Kwaliteit en up to date kennis is iets wat ik hoog in het vaandel heb. Ik werk daarom met  de nieuwste warmtebeeldcamera FLIR T460 welke geschikt is voor medische thermografie. Deze camera heeft een zeer hoge nauwkeurigheid van 0,02 graden celsius. Daarnaast heb ik een groothoeklens die het mogelijk maakt om ook in kleinere ruimtes goede foto´s te maken.

Omdat mijns inziens problemen vaak niet één oorzaak en dus ook niet één oplossing hebben, kijk ik afhankelijk van de hulpvraag naar het paard en zijn externe factoren. Een uitgebreide ganganalyse, bewegingsonderzoek in combinatie met thermografie geeft een fijne basis om verder uit werken. Deze combinatie zie ik als de meerwaarde van mijn bedrijf.