" Het paard is de grootse atleet op deze aarde "

ANALYSE & RAPPORTAGEProblemen in het bewegingsapparaat kunnen in beeld worden gebracht door middel van ganganalyse, functieonderzoek en thermografie. Hieruit krijgen we een duidelijk beeld over de mogelijke blokkades in het bewegingsapparaat.

Hierbij kijk ik niet alleen naar het paard en zijn bewegingen, maar nemen we ook externe factoren zoals harnachement, training en stalmanagement mee.

Wanneer we dit combineren met een thermografische onderzoek wordt het beeld in veel gevallen nog duideijker. 

De daarop volgende onafhankelijke analyse kan de basis vormen voor een gerichte therapie, training of eventueel vervolgonderzoek. Graag kijk ik samen met u verder naar het beste traject voor uw paard.


THERAPEUTISCHE BEHANDELINGIeder paard en zijn of haar probleem is uniek. Dit maakt dat er vaak niet één standaard manier is waarop ik kan werken. Ik werk dan ook middels diverse therapievormen gericht op het bewegingsapparaat van het paard zoals:

Massages

Mobilisaties

Triggerpoint therapie

Bindweefsel release

TTouch®

Masterson Method®

Equine Touch®

Medical Equine Taping

Centurion Magneetveldtherapie

Ik ben gespecialiseerd in zachte maar zeker zeer doeltreffende technieken, waarin ik nooit over de grens van het paard ga. Tijdens een behandeling wordt uw gehele paard behandeld en niet alleen het probleem.

Voor een chek-up, sport ondersteunde massage of voor ontspannings zal in veel gevallen kunnen worden voldaan met één behandeling in de zoveel tijd.

Wanneer er klachten zijn, rijtechnische problemen of u zit in een revalidatie traject, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om het lichaam weer in goede conditie te krijgen. Na een eerste onderzoek en behandeling spreek ik met u door wat de hoeveelheid en frequentie  zal zijn en wat u mogelijk zelf al kan doen. Meestal zijn klachten na 2-3 volledig of voor een groot deel al verbetered. 

Wat uw paard na een behandeling weer kan doen is afhankelijk van het probleem en de intensiteit van de behandeling. Voordat u een afspraak maakt dan kunnen we dit doorspreken om te zorgen dat uw activiteiten hierop aansluiten. Daarna kunt u afhankelijk van de problemen uw training rustig aan weer oppakken.

In sommige gevallen is het onderliggende niet te verhelpen en is er te weinig of geen verbetering. In deze gevallen zal ik tijdig met u aan de hand van de bevindingen bespreken wat eventuele andere vervolgstappen of mogelijkheden kunnen zijn. 

Uiteraard bent u vrij in de keuze van uw specialist of eventuele vervolg stappen. Ik beschik over een groot netwerk van goede specialisten en dierenartsen voor eventueel overleg of samenwerking. Uiteraard bent u altijd vrij in uw keuze van uw eigen specialist. 

Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en ben dan ook aan gesloten bij de VPSN en Horseconnect en volg regelmatig opleidingen, bijscholingen en opleidingen om kennis up to date te houden. 

ADVIES & GERICHTE TRAININGWanneer eventuele problemen of verbeterpunten van uw paard in beeld zijn gebracht, dan vormt dit een goede basis waar vanuit ik verder werk.

Ik kan een gericht trainingsprogramma opstellen met oefeningen aan de hand, dan wel onder het zadel, welke bijdragen aan een soepel, sterk en gecoördineerd bewegingsapparaat. 

Ik loop met u de oefeningen door tijdens onze afspraak en u ontvangt het besproken plan op papier met de oefeningen die u kunt gaan doen. Hierin kunt u alles rustig nalezen en eventueel doornemen met uw instructeur, trainer of ik begeleid u hierin bij een volgende afspraak.