"TWO FEET MOVE YOUR BODY, FOUR FEET MOVE OUR SOUL"


Instructie


Hoe zit u eigenlijk op het paard? Een goede zit is voor de ruiter, maar ook voor paard een voorwaarde om zonder problemen te genieten van de hobby of sport. Maar wat is nou een goede zit? Wat nu als het niet lukt, omdat u pijn heeft of steeds weer tegen dezelfde balansproblemen aanloopt. Rug- en bekkenklachten komen helaas regelmatig voor bij ruiters. Of u een wedstrijdruiter bent of uren in het bos rijd, het is van groot belang bewust te zijn van een houding die bij u en uw paard past. Daar begint het echte rijden mee. In mijn lessen staan houding en zit centraal waarin ik handvatten geef zodat iedereen deze thuis, in de wedstrijd of ontspannen in het bos kan toepassen.

Houding en beweging paard
Naast de zit van de ruiter is ook zeker de manier waarop we het paard trainen van belang, in de basis is iedereen gelijk maar juist de individuele aandachtspunten vragen om een persoonlijk aanpak van lesgeven. Er is niet één juiste manier of methode daar elk mens en dier anders is. Daarom ook zou de manier van trainen afhankelijk moeten zijn van de mogelijkheden van het paard en de ruiter. Hoe trainen we een paard met een beperking of blessure? Hoe gaan we daar mee om? Hoe kunnen wij ons als combinatie verbeteren om wel die winstpunt te kunnen halen? En hoe kunnen we ondanks de mogelijke problemen gewoon gaan genieten en uiteindelijk toch ons doel bereiken.

Het beste uit meerdere werelden.
De lessen die ik geef zijn afwisselend, bestaan uit veel positieve feedback en zijn afgestemd op het niveau, ras, leeftijd en mogelijke hulpvraag. Ik wil ruiters handvatten geven waarmee ze thuis, in het bos of in de wedstrijdring mee aan de slag kunnen. Ik train niet volgens één specifieke methode, maar neem uit alle opleidingen, ervaringen, de juiste handvatten en biomechanica mee. Deze wordt zoveel mogelijk aangepast op de combinatie, het doel en de lichamelijke mogelijkheden van ruiter en paard. Een greep uit de opleidingen, clinics en ervaringen welke ik meeneem in mijn lessen:

Orun 2e fase All-Round H1 Licentiehouder

KNHS Official dressuur (jurylid)

Level 1 Instructor Centered Riding

Spring en Cavelleti werk

Natural Horsemanship

Proefgerichte trainingen

Klassieke dressuur

Dressage Naturally

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een proefles? Bel of mail  gerust voor vrijblijvend meer informatie?

Wilt u meer weten over mij of over mijn achtergrond ? Ik stel mijzelf graag aan u voor!

Tarieven:
Ik kom graag bij uw eigen of een door u geregelde locatie. Ik wil mijn lessen voor iedereen toegankelijk houden daarom hanteer ik een lestarief van € 20,00 per uur. Mijn werkgebied is Drenthe, Overijssel, Groningen, Friesland, Flevoland en Noordoostpolder. Woont u verder weg, maar u heeft wel interesse neem contact op! We kijken dan samen naar de mogelijkheden. Deze prijs is inclusief 21 % BTW.

Reiskosten worden berekend vanaf Havelterberg met de ANWB Routeplanner:
Ik reken € 0,19 / km voor heen en terugreis gerekend